vrijdag, 20. maart 2020 - 15:21 Update: 20-03-2020 15:57

Martin van Rijn tijdelijk nieuwe minister voor Medische Zorg

Martin van Rijn
Foto: RVD
Den Haag

Martin van Rijn zal voor de duur van de bestrijding van het coronavirus, voor de duur van 3 maanden, als tijdelijk minister voor Medische Zorg aantreden. 'Hij doet dit op verzoek van het kabinet en op persoonlijke titel', zo meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vrijdagmiddag.

Bruno Bruins

'De aanpak van het coronavirus heeft de volle aandacht van het kabinet. Bruno Bruins heeft hier de afgelopen periode met veel energie leiding aan gegeven. In deze tijden van crisis is snelle opvolging noodzakelijk, nu hij gisteren zijn aftreden bekend maakte', aldus het ministerie van VWS. Gezien de omvang en duur van de bestrijding van de crisis en de impact op de volksgezondheid heeft het kabinet gezocht naar een ervaren bestuurder die zo snel mogelijk de portefeuille van Medische Zorg in kan vullen. 

Ervaring

Martin van Rijn heeft jarenlange (politiek-bestuurlijke) ervaring in de zorg en kent het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport goed. Van Rijn zal in de aanpak van het coronavirus nadrukkelijk samen met minister De Jonge optrekken die de coördinatie verzorgt. Hiermee wordt de continuïteit van de crisisaanpak gewaarborgd.

Van Rijn maandag benoemd door Koning

Koning Willem-Alexander zal, op voordracht van de minister-president, drs. M.J. van Rijn benoemen tot tijdelijk minister zonder portefeuille, belast met de aangelegenheden voor Medische Zorg. Dit heeft het Kabinet van de Koning medegedeeld. De minister voor Medische Zorg wordt maandag 23 maart 2020 op Huis ten Bosch ontvangen en ten overstaan van de Koning beëdigd.