dinsdag, 7. april 2020 - 13:14 Update: 07-04-2020 13:21

Ook regeling voor betalingsachterstand huiseigenaren met hypotheek

woning-hypotheek-water
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Huiseigenaren die door de coronacrisis in de problemen komen en hun hoofd niet boven water kunnen houden en met een betalingsachterstand van hun maandelijkse hypotheeklast komen te zitten hoeven niet bang te zijn om op straat te komen staan. Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dinsdag.

Afspraken

Minister van Veldhoven voor Milieu en Wonen, hypotheekverstrekkers en de woonpartijen Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, Nationale Hypotheekgarantie en Vereniging Eigen Huis, hebben afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat huiseigenaren niet op straat komen te staan ten tijde van de coronacrisis. 'Hypotheekverstrekkers zoeken met huiseigenaren naar oplossingen en gaan in deze periode niet over tot gedwongen verkopen van woningen', aldus het ministerie.

Passende oplossing

Het kabinet heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen op korte termijn in de financiële problemen komen. Toch kan het zo zijn dat sommige huiseigenaren de hypotheeklasten van hun woning niet op kunnen brengen. In dat geval kijken hypotheekverstrekkers met de huiseigenaar naar een passende oplossing zoals het uitstellen van betaling van de hypotheeklasten.

Geen gedwongen verkopen

Ook spreken de partijen af tenminste tot 1 juli 2020 niet over te gaan tot gedwongen verkopen van woningen. Tenzij er sprake is van bijvoorbeeld criminele activiteiten zoals fraude, wietteelt en/of het onderhouden van een drugslab.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: