woensdag, 6. mei 2020 - 21:18 Update: 06-05-2020 21:23

Rover blij met mondkapjes in OV

trein-perron-passagiers
Foto: Archief EHF
Utrecht

Rover is blij dat er met de komst van een mondkapjesplicht per 1 juni meer mensen mee kunnen met het openbaar vervoer. De reizigersvereniging heeft er vertrouwen in dat er genoeg ruimte in het OV komt zolang werk en onderwijs grotendeels vanuit huis plaatsvinden.

De staatssecretaris roept mensen op om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer indien noodzakelijk. Rover wijst erop dat sommige reizigers afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en wil de verantwoordelijkheid om al dan niet te reizen aan de reiziger zelf overlaten. “We zijn blij dat mensen kiezen voor het openbaar vervoer, dit is goed voor onze samenleving en het milieu”, stelt Rover-directeur Freek Bos, “dan kan het niet zo zijn dat alleen de OV-reiziger per 1 juni nog niet naar het museum of terras kan”.

Voor de coronacrisis kende het openbaar vervoer tijdens de daluren een bezetting van rond de 30%. Rover heeft er daarom vertrouwen in dat er genoeg ruimte in het OV komt, zolang de spitspieken worden vermeden middels thuiswerken en onderwijs op afstand. Ook pleit Rover voor het vergroten van de OV-capaciteit door het inzetten van lange treinen en extra touringcars.

Rover roept reizigers wel op om de spits te mijden en kortere afstanden zoveel mogelijk per fiets af te leggen.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: