dinsdag, 26. mei 2020 - 16:00 Update: 26-05-2020 18:00

Twee doden en acht gewonden bij zeer ernstige aanrijding in Middenmeer

voa-busje
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Middenmeer

Bij een zeer ernstige aanrijding zijn dinsdagochtend in Noord-Holland twee doden gevallen en acht personen gewond geraakt. Dit meldt de politie dinsdagmiddag.

Kruising

Het ongeval gebeurde op de kruising van de Medemblikkerweg (N240) en het Wagenpad in Middenmeer. 'Bij de aanrijding, die vanochtend omstreeks 05.30 uur gebeurde, zijn twee doden te betreuren, een 44-jarige en een 25-jarige man uit Roemenië', aldus de politie.

Onderzoek

De afdeling verkeersongevallen analyse (VOA) van de politie Noord-Holland doet onderzoek. Over de N240 reed een 23-jarige vrouw in de richting van Medemblik. Vanaf het Wagenpad reed een busje met negen Roemeense arbeidsmigranten in de agrarische sector. 

Over het hoofd gezien

Vermoedelijk heeft de bestuurder van het busje de personenauto over het hoofd gezien, waarna een aanrijding volgde. Beide voertuigen raakten na de aanrijding in een greppel. De twee overledenen zijn uit het busje geslingerd. Alle andere betrokkenen zijn gewond, en naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. Er is geen sprake van drankgebruik. De weg is inmiddels vrijgegeven. Aan de groep arbeidsmigranten wordt nazorg verleend door de wijkagent.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: