zondag, 31. mei 2020 - 11:40 Update: 31-05-2020 12:00

Vrouw (28) neergeschoten in Amsterdam

Foto van ambulance
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

In het Oostelijke Havengebied van Amsterdam heeft zondagmorgen een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 28-jarige vrouw gewond is geraakt.

De vrouw liep rond 5.30 uur met een vriendin vanaf de Borneolaan, via de C. van Eesterenlaan richting de Verbindingsdam om naar de zonsopkomst te kijken. Op de Borneolaan staat een man in een portiek. Hij oogt verward en roept iets in een buitenlandse taal naar het duo, dat daar verder niet op reageert. Als de twee vrouwen op de Verbindingsdam zijn, staat er ineens een man achter hen, mogelijk dezelfde man die eerder ook in de portiek op de Borneolaan stond. Hij heeft een vuurwapen in zijn hand en schiet één van de vrouwen in haar onderlichaam. Daarna gaat hij er rennend vandoor in onbekende richting. Het slachtoffer is aanspreekbaar en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Vanwege de behandeling is de politie nog niet in staat geweest haar te spreken.

Volgens de politie is de vermoedelijke dader een man met een lichte huidskleur van rond de 20 jaar oud. Hij was gekleed in een grijze broek, blauwe trui en sportschoenen. Opvallend was dat de man zwarte handschoenen droeg.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: