zondag, 7. juni 2020 - 22:14 Update: 07-06-2020 22:15

Zwijndrechtse jonge tienermeiden aangehouden voor gewapende beroving

camera-toezicht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Dordrecht

Een 56-jarige Dordtse had nooit kunnen bedenken dat zij op een zondagmiddag in de drukke binnenstad onder bedreiging van een vuurwapen zou worden beroofd. En toch gebeurde dat bijna, want toen de vrouw aangaf dat niet te hebben, gingen de daders er zonder buit vandoor.

Jonge meiden

Even later konden de twee jonge verdachten, meiden van 15 en 17 jaar oud uit Zwijndrecht, door agenten met getrokken wapens worden aangehouden. Het wapen hadden zij nog bij zich, de echtheid wordt onderzocht.

Hulp van omstanders

Het slachtoffer liep rond 16.30 uur door het steegje van ‘t Hof, toen de twee meiden haar aanspraken. Ze richtten het wapen op haar en vroegen geld. Toen de vrouw zich realiseerde in wat voor situatie ze zich bevond, wist ze uit te brengen dat ze dat niet bij zich had. De verdachten renden er toen vandoor. Het slachtoffer was zo geschrokken dat ze niet direct 112 kon bellen, maar kreeg gelukkig hulp van omstanders.

Cameratoezicht

Op basis van de signalementen en met hulp van onder andere Cameratoezicht, wisten toegesnelde agenten de verdachten snel weer te lokaliseren. Omdat zij mogelijk gewapend waren, werden zij op ’t Achterom door agenten met een vuurwapen in de hand gevorderd om mee te werken. Nadat het duo was aangehouden, vonden agenten in de handtas van een van hen het wapen. De echtheid daarvan wordt onderzocht. De recherche doet verder onderzoek naar het incident, de verdachten blijven nog vastzitten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: