maandag, 8. juni 2020 - 13:05 Update: 08-06-2020 13:08

Politie spot vanuit helikopter uit hennepkwekerij gevluchte verdachten

zoeklicht-politiehelikopter-avond
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

De politie trof zondagavond 7 juni een hennepkwekerij aan in een woning aan de Zoete Inval. De twee aanwezige mannen, een 38-jarige man uit Wormerveer en een 32-jarige man uit Ridderkerk, zijn aangehouden. 'Zij probeerden te ontkomen, maar werden met behulp van de politiehelikopter opgepakt', zo laat de politie maandag weten.

Sterke henneplucht

Medewerkers van een energiebedrijf waren bij het adres en roken onraad. Er hing een sterke henneplucht, waarop de politie werd ingeschakeld. Toen de agenten ook het vermoeden kregen dat er mogelijk een hennepkwekerij in de woning aanwezig was, gingen zij naar binnen. Hier troffen zij een kwekerij met ruim 600 planten aan. Daarnaast was er sprake van diefstal van stroom en water.

Politiehelikopter

Agenten zagen dat er twee personen via het dak van de naastgelegen garage probeerden te ontkomen. Een van hen kon direct worden aangehouden, de ander vluchtte een bedrijventerrein op. Met behulp van de politiehelikopter werd de man uit Wormerveer uiteindelijk aangehouden op de Valveeken. Beiden zitten vast voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: