woensdag, 10. juni 2020 - 12:06 Update: 10-06-2020 12:22

Man schiet pijlen met kruisboog naar grondwerkers

kruisboog-pijlen
Foto: Politie Amsterdam-Amstelland
Amsterdam

Een grondwerker, die dinsdag in Amsterdam-Noord aan het werk was in de Notenstraat, hoorde rond 10.00 uur tijdens werkzaamheden een harde klap. Toen de man om zich heen keek zag hij een pijl op de grond liggen. Dit meldt de politie woensdag.

Tweede pijl

Hij vervolgde zijn werkzaamheden, maar hield de omgeving goed in de gaten en hield de deur van zijn graafmachine dicht. In de middag rond 15.00 uur hoorde de grondwerker weer een klap en zag hij weer een pijl liggen. 'De grondwerker zag vervolgens aan de overkant van de straat een raam openstaan waar direct de gordijnen van dichtgaan. Het slachtoffer belt direct de politie en geeft de locatie door', aldus de politie.

Poging doodslag

De politie gaat kwam met meerdere eenheden ter plaatse en bereidde zich voor op een zogenaamde schildprocedure, een getrainde methode van aanhouding om letsel bij agenten en verdachte te voorkomen. Met een machtiging tot binnentreden gingen de agenten de woning binnen van de mogelijke verdachte. In de woning troffen zij een 60-jarige man aan en twee kruisbogen. De kruisbogen zijn in beslag genomen. De verdachte is aangehouden voor poging doodslag en zit op dit moment nog vast.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: