dinsdag, 16. juni 2020 - 18:44

Politie onderzoekt zedenmisdrijf

Politieagent
Foto: MV
Roden

De politie is bezig met een onderzoek naar een zedenincident, dat maandagmiddag in een steegje nabij de Geluklaan in Roden heeft plaatsgevonden. Een jong meisje dat aan het spelen was in die steeg, werd vlak voor 17.00 uur door een onbekende man aangesproken en daarna seksueel misbruikt. Wat het kind exact is overkomen, kan niet worden gemeld. De exacte feiten zijn namelijk belangrijk voor het onderzoek.

Burgernet en signalement

Na de melding is in de ruime omgeving van Roden een burgernetmelding uitgestuurd om uit te kijken naar de verdachte. De beschrijving van de man kwam naar voren uit de eerste gesprekken die met betrokkenen in de omgeving van de Geluklaan werden gevoerd. De steeg leidt vanuit de Aukemastraat naar een speeltuintje aan het Nijlandspark waar op dat moment meerdere kinderen aan het spelen waren. Via burgernet werd het onder meer het volgende signalement gegeven:

  • Ongeveer 40 a 50 jaar
  • Stoppelbaard
  • Bruin haar
  • Zongebruind
  • Blauw t-shirt

Naar aanleiding van deze melding ontving de politie vanuit Roden, maar ook vanuit nabijgelegen plaatsen als Leek en Eelde diverse meldingen. Dit heeft helaas niet geleid tot een spoor naar de onbekende man.

Buurtonderzoek en camerabeelden

Vanwege het incident is direct begonnen met een buurtonderzoek. Daarbij is ook gevraagd of mensen over camerabeelden beschikken die zicht hebben op de steeg of directe omgeving. Een soortgelijke vraag werd via social media gesteld. Enkele inwoners van Roden hebben aangegeven dat ze beschikken over beveiligingscamera’s. Het is nog niet bekend of er beelden zijn die voor het onderzoek te gebruiken zijn. Wel benadrukt de politie dat het verkrijgen van beelden van grote waarde kan zijn voor het onderzoek. Mensen die informatie hebben worden verzocht te bellen met 0900-8844. Ook is het mogelijk om digitaal met de politie in contact te komen via www.politie.nl/contact.

Specialistisch onderzoek

Naast het buurtonderzoek hebben specialisten van de Forensische Opsporing sporenonderzoek verricht. Daarbij is onder andere gebruik gemaakt van een speciale speurhond. De gesprekken met het slachtoffer worden ook door gespecialiseerde rechercheurs gedaan. Dat vindt plaats in een omgeving die voor het kind zo min mogelijk belastend is.


 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: