zaterdag, 4. juli 2020 - 17:18 Update: 04-07-2020 19:25

Demonstraties in Utrecht en Wageningen

Politieauto
Foto: Archief bon
Utrecht

De Veiligheidsregio Utrecht heeft zaterdag een noodbevel uitgevaardigd voor het centrum van Utrecht. Er zou een demonstratie plaatsvinden die door de gemeente verboden was. Uit vrees voor rellen door onder andere voetbalhooligans, werd het noodbevel gemaakt.

In de Domstad zou men demonstreren tegen de coronamaatregelen en de wet die mogelijk aangenomen zou worden. Omdat de demonstranten het centrum niet in konden, verzamelde men zich in een park in de wijk Oog in Al.

Er werd muziek gedraaid en een toespraak gehouden. Hierna vond de politie het welletjes en verzocht de demonstranten om het park verlaten. Hierna verspreide de groep zich en ontstonden er volgens de politie op diverse plaatsen orde verstoringen. Hierop zijn een vijftiental personen aangehouden. Rond 19.30 uur was de rust wedergekeerd.

Wageningen

In Wageningen hadden rond de 200 mensen zich verzameld om tegen de coronaregels te demonstreren. Ook hier was de vrees voor voetbalhooligangs en werd iedereen verzocht te vertrekken. Degene die hier geen gehoor aan gaven, werden aangehouden.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: