zondag, 5. juli 2020 - 17:15

Gevaarlijke situatie gemeld door automobilisten

Foto van snelheidsmeter
Foto: SXC
Hoek/Kapelle

Zaterdagavond werd via het Operationeel Centrum van de politie door verschillende mensen gemeld dat er een auto met een Pools kenteken op een zeer gevaarlijke manier aan het rijden was. In eerste instantie kwamen meldingen vanuit de Westerscheldetunnel en later ook vanaf de A58 bij Goes. De melders verklaarden allemaal dat de bestuurder wel eens flink onder invloed zou kunnen zijn.

Agenten hebben zich op de A58 geposteerd bij de afslag Vierwegen, ter hoogte van Kapelle. Na een paar minuten zagen zij een stoet van enkele tientallen langzaam rijdende auto’s op zich af komen. Alle voertuigen voerden alarmverlichting zodat duidelijk werd dat er een gevaarlijke situatie aan de hand was. Voor de stoet reed de personenauto met het Poolse kenteken.

De politieauto is achter de betreffende personenauto gaan rijden. De auto reed niet hard, maar ging van de rijstrook via de vluchtstrook in de berm rijden en daarna weer de weg op. De bestuurder had de gehele rijbaan nodig om zijn weg te vervolgen. Toen er een tweede surveillance-eenheid bij kwam is de bestuurder van de auto tot stoppen gedwongen. Hij parkeerde zijn auto half op de vluchtstrook.

Blaas- en speekseltest negatief

Door de politie is de man, een 38-jarige inwoner van Terneuzen, uit de auto gehaald en overgebracht naar het bureau. De man moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij niets had gedronken. Ook een speekseltest wees niet uit dat hij onder invloed van drugs zou zijn. Omdat zijn gedrag er wel op wees dat hij onder invloed van iets was, hebben de agenten een GGD-arts gevraagd naar het bureau te komen om bloed af te nemen. Dat is ook gebeurd. Het monster wordt naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd om daar te worden onderzocht. Als de uitslag van dit onderzoek bekend is, neemt een Officier van Justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. Door de politie is het rijbewijs van de man ingevorderd op basis van artikel 5 van de Wegenverkeerswet, het veroorzaken van gevaar en hinder voor andere weggebruikers. Zijn auto was behoorlijk beschadigd. Beelden vanuit de Westerscheldetunnel wezen uit dat de man vermoedelijk in de tunnel tegen de tunnelwand was aangereden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: