dinsdag, 14. juli 2020 - 10:46 Update: 14-07-2020 14:50

Drie aanhoudingen na ongeregeldheden op Malieveld

Foto van man met handboeien om
Foto: Politie
Den Haag

De politie heeft op dinsdag 14 juli drie mannen aangehouden die er van verdacht worden betrokken te zijn geweest bij de ongeregeldheden, die op zondag 21 juni plaatsvonden na de verboden demonstratie op het Malieveld.

Na de demonstratie is de politie direct gestart met een grootschalig onderzoek. Uit dat onderzoek werden de identiteiten bekend van deze drie verdachten. De drie mannen zijn vanmorgen in hun woningen aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man en een 25-jarige man uit Den Haag. In Rotterdam werd een 33-jarige man aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar een politiebureau waar zij later zullen worden gehoord.

Tijdens de confrontaties met de Mobiele Eenheid (ME) is fors geweld gebruikt door de onruststokers. Zij gooiden met rookbommen en stenen en gingen de ME fysiek te lijf. In totaal werden er zondag 21 juni 425 personen aangehouden. Er werden direct elf personen aangehouden voor openlijke geweldpleging en later die week werd er nog man voor hetzelfde feit aangehouden. Al deze personen zijn inmiddels heengezonden, maar blijven wel verdachten in het onderzoek. Het rechercheteam is op dit moment druk bezig met het bekijken van beeldmateriaal en probeert de identiteiten van de verdachten te achterhalen.

Beelden in Opsporingsprogramma’s

Vanavond zullen er in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Team West beelden van relschoppers waarvan hun identiteit nog niet bekend zijn getoond worden. Het regionale opsporingsprogramma Team West wordt bij Omroep West vanaf 17.00 uur uitgezonden en wordt elk hele uur herhaald, ook op de woensdag. Opsporing Verzocht is op dinsdag 14 juli te zien op NPO1 om 20.30 uur en wordt op woensdag herhaald op NPO2 om 16.30 uur.

Politie.nl

De beelden van de getoonde verdachten zijn op dinsdag 14 juli vanaf 17.00 uur ook te vinden op Politie.nl.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: