woensdag, 15. juli 2020 - 20:53

Schoonmaakbedrijf bedreigd in rel rond Akwasi

Screenshot
Foto: Instagram
Culemborg

Het schoonmaakbedrijf waar de glazenwasser voor werkte die de foto’s van rapper Akwasi online zette, wordt ernstig bedreigd. Hoewel de glazenwasser op non-actief is gezet, gaan de bedreigingen gewoon door.

De glazenwasser postte op Facebookpagina Glazenwassers United de foto’s met de tekst: ‘"Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem. Maar wel een huisje van 500.000 euro kopen dat ik vandaag moet opleveren, dus een beetje meer respect graag.

Akwasi reageerde verontwaardigd op Instagram dat zijn rechten fundamenteel geschonden zijn door de publicaties van de foto’s. Voor en tegenstanders van Akwasi reageerden op de post van de rapper.

De eigenaar van het schoonmaakbedrijf zegt tegen omroep Gelderland zeer bezorgd te zijn. ‘Een van onze medewerkers heeft een grote fout gemaakt. Wij hebben ingegrepen; hem op non-actief gezet en beraden ons op nadere stappen. De handelwijze van de medewerker is uiteraard niet aanvaardbaar. Dat heeft de medewerker inmiddels ook zelf ingezien.’  Doordat het bedrijf bedreigingen via de mail, telefoon en apps krijgt, heeft men de politie ingeschakeld.