maandag, 3. augustus 2020 - 10:41 Update: 03-08-2020 10:48

Slapende Brit (72) heeft 53 kilo harddrugs in verhuiswagen

drugs-verhuiswagen
Foto: Politie/Openbaar Ministerie
Maartensdijk

Een 72-jarige Brit die lag te slapen in een verhuiswagen op een parkeerplaats langs de A27 nabij Maartensdijk is eind vorige week door de politie aangehouden. 'In de verhuiswagen werd 53 kilo aan verdovende middelen aangetroffen', zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten.

Voorgeleid

'Het gaat om 30 kilo heroïne, 20 kilo cocaïne en 3 kilo MDMA. De 72-jarige Brit is vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam die 14 dagen bewaring heeft bevolen', aldus het OM. 

Tip

De man uit Folkstone, Kent, is door de Nederlandse politie aangehouden na een tip vanuit het Verenigd Koninkrijk. De man zou met een verhuiswagen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland rijden om daar drugs op te halen bestemd voor de Britse markt. Naar aanleiding van die tip is de Landelijke Eenheid van de politie een onderzoek gestart. 

Twee aanhoudingen in VK

In het Verenigd Koninkrijk (VK) zelf werden twee mannen door de Britse politie opgepakt. De arrestaties vloeien voort uit Operatie Venetic, een onderzoek waarin de politie live meelas met criminelen via het communicatienetwerk EncroChat. In het Verenigd Koninkrijk zijn honderden arrestaties verricht. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: