woensdag, 12. augustus 2020 - 9:01 Update: 12-08-2020 9:03

Nederland stelt inreisverbod voor Marokko weer in

Nederland stelt inreisverbod voor Marokko weer in
Foto: fbf
Den Haag

Nederland stelt vanaf 13 augustus 2020 het inreisverbod voor Marokko opnieuw in. Dit besluit is genomen op basis van een risico-inschatting met zo objectief mogelijke criteria over de gezondheidssituatie in Marokko en de daar geldende maatregelen.

In dat verband is net als bij Servië, Montenegro en Algerije, onder andere gekeken naar het aantal nieuwe besmettingen. Dat aantal moet lager zijn dan het Europees gemiddelde van 15 juni jl. per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen. Ook wordt er gekeken naar de algehele reactie op COVID-19 in het betreffende land. Hierin worden onder andere het aantal uitgevoerde coronatests, bron- en contactopsporing en beheersmaatregelen meegenomen. Gezondheidsorganisaties zoals het ECDC, de WHO en RIVM leveren daarvoor de benodigde informatie.

De opheffing van de reisbeperking, ingegaan op 1 juli, blijft wel van kracht voor reizigers die bestendig verblijf hebben in de volgende landen: Australië, Canada, Georgië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië en Uruguay. Voor reizigers afkomstig uit China geldt dat het inreisverbod zal worden opgeheven zodra China zelf ook EU-burgers toelaat.

Voor alle niet essentiële reizen van personen vanuit overige derde landen (andere landen dan het EU+ gebied) naar Europa blijft de huidige inreisbeperking van kracht met als doel de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit betekent dat personen die geen bestendig verblijf hebben in een bovengenoemd land op de groene lijst én niet onder de uitzonderingsposities vallen, Nederland niet binnenkomen.

Voor de eerste categorie uitzonderingen geldt geen quarantaineplicht, voor de tweede categorie uitzonderingen geldt wel een dringend advies tot thuisquarantaine.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: