donderdag, 13. augustus 2020 - 11:08 Update: 13-08-2020 11:08

GGD Fryslân opent extra testcapaciteit op Terschelling na besmetting op camping

GGD Fryslân opent extra testcapaciteit op Terschelling na besmetting op camping
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Terschelling

Op jongerencamping Appelhof op Terschelling zijn afgelopen week twee Noord-Hollandse jongeren geweest die na thuiskomst positief testten op corona. Het is mogelijk dat ze op de camping besmet zijn geraakt of anderen hebben besmet in de eerste week van augustus. Dit betekent dat ook andere bezoekers op de camping corona kunnen hebben opgelopen.

Vandaar dat GGD Fryslân jongeren oproept die vorige week op camping Appelhof waren en nu weer thuis zijn, om zich bij milde klachten te laten testen.

Uit voorzorg vergroot GGD Fryslân morgen de testcapaciteit op het eiland, zodat iedereen met klachten zich snel kan laten testen. Dit is in eerste instantie voornamelijk gericht op camping Appelhof waar de jongeren verbleven.

Uit bron- en contactonderzoek heeft GGD Fryslân niet de indruk dat de jongeren op het eiland contact hebben gehad met ouderen of kwetsbaren of dat ze zich buiten de omgeving van de Appelhof intensief hebben gemengd in andere gezelschappen.

Ook voor inwoners en toeristen op Terschelling blijft het advies gelden om afstand te houden, geregeld handen te wassen en drukke plekken te mijden. Wie verder geen klachten heeft, kan het verblijf op het eiland gewoon voortzetten. Wie wel klachten heeft, kan morgen direct naar de testlocatie om zich te laten testen. Wie getest is, kan daarna de uitslag in de eigen accommodatie op Terschelling afwachten. Nadere bijzonderheden over de testlocatie volgen nog.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: