zaterdag, 15. augustus 2020 - 9:55 Update: 15-08-2020 11:25

Opnieuw onrustige nacht in Haagse Schilderswijk, politie verricht arrestaties

mobiel-eenheid-donker-aanhouding
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Het is vannacht opnieuw onrustig geweest in de Haagse Schilderswijk. De politie hield meerdere personen aan. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Noodbevel van kracht

Ook voor deze nacht gaf burgemeester Jan van Zanen een noodbevel af voor het gebied Hoefkade/Vaillantlaan. De politie verrichtte 27 aanhoudingen en nam zes scooters in beslag. De aanhoudingen waren voor het overtreden van het noodbevel, openlijke geweldpleging, opruiing, belediging en bedreiging.

Gesprek 

Ook deze avond liepen weer buurtpreventieteams, jongerenwerkers, buurtvaders en wijkagenten samen door de wijk om het gesprek aan te gaan met de jeugd op straat. In de loop van de avond verzamelde een groep van ongeveer vijftig jongeren zich op het Vaillantlaan. Agenten stuurden de groep weg, maar daar gaven de jongeren geen gehoor aan. De politie hield direct enkele personen aan.

Stenen en zwaar vuurwerk naar politie gegooid

Gedurende de nacht bleven kleine groepjes personen zich ophouden op diverse plekken bij de Vaillantlaan/Hoefkade en gooiden met stenen en zwaar vuurwerk naar de politie. Ook werd er brandgesticht bij een kiosk voor sport- en spelmaterialen aan het Jacob van Campenplein. De Mobiele Eenheid heeft de brandweer ondersteund bij het blussen van de brand.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: