dinsdag, 25. augustus 2020 - 17:11 Update: 25-08-2020 17:17

Politie vindt 1,5 miljoen euro bij doorzoekingen in Zuid-Holland

cash-eurobiljetten
Foto: OM Den Haag
Den Haag

Tijdens een actiedag op 4 augustus is bijna 1,5 miljoen euro in contanten aangetroffen. 'De actie was gericht op een netwerk dat zich bezighield met de handel in en smokkel van drugs. Er zijn ook drie verdachten aangehouden, twee mannen van 29 en 30 jaar uit Den Haag en één man van 23 jaar uit Capelle aan den IJssel. Zij zitten in voorarrest', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

Vijf woningen en opslagbox doorzocht

Tijdens de actie werden vijf woningen doorzocht: drie in Den Haag, een in Nootdorp en een in Capelle aan den IJssel. Ook doorzocht de politie een opslagbox in Den Haag. In totaal werd bijna 1,5 miljoen aan contanten aangetroffen.

Voorarrest

Sinds 4 augustus zaten de verdachten in voorarrest en in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mochten hebben met hun advocaat. In die fase is het OM ook altijd terughoudend in de communicatie. Afgelopen woensdag hebben de drie voor de raadkamer van de Haagse rechtbank gestaan. Die heeft hun voorarrest met negentig dagen verlengd. Ook zijn de beperkingen toen opgeheven.

Drugstransporten

'De drie worden ervan verdacht met een vierde persoon, die al voor een ander feit vastzit, een netwerk te hebben gevormd dat zich bezighield met de handel in drugs. Die zouden ze onder meer getransporteerd hebben naar Zweden, Groot-Brittannië en Spanje. Het onderzoek loopt', aldus het OM die over de verdere inhoud daarvan op dit moment geen mededelingen kan doen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):