vrijdag, 18. september 2020 - 9:09

NVVS pleit voor vergoeding seksuologische hulpverlening

elastiek in vorm penis
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Wormerveer

Veel mensen die baat hebben bij seksuologische hulpverlening, zien daar van af omdat deze nauwelijks wordt vergoed. Recent onderzoek van Bureau HHM toont aan dat seksuologische hulpverlening door NVVS-professionals duurzaam effect heeft. Daarom leidt het tot een besparing van zorgkosten. Vanwege deze bewezen meerwaarde bepleit de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie vergoeding van haar hulpverlening door zorgverzekeraars.

NVVS seksuologische hulp en advies met meerwaarde

Iedereen kan zich seksuoloog noemen, dat is geen beschermde beroepstitel. Seksuologen, consulenten seksuele gezondheid en andere professionals met een NVVS-registratie onderscheiden zich door accreditatie en het werken volgens een beroepscode. De NVVS beschouwt seksuologie als een bio-psycho-sociale wetenschap. NVVS-professionals werken daarom multidisciplinair, doelmatig en volgens de nieuwste erkende wetenschappelijke inzichten. Bureau HHM beschouwt dit als belangrijke meerwaarde van de seksuologische hulpverlening en ander werk door NVVS-professionals.

Seksuologische hulp en adviezen voor iedereen

De NVVS is blij met en trots op de conclusies van het onderzoek door Bureau HHM. Deze erkenning van de meerwaarde van seksuologische hulp en advies door NVVS professionals leidt hopelijk tot een snellere inzet en bekostiging van onze zorg. Zodat iedereen die dat nodig heeft de professionele seksuologische hulp en adviezen krijgt die men verdient.

Categorie:
Provincie: