donderdag, 8. oktober 2020 - 12:15 Update: 08-10-2020 12:27

Demonstratie tegen spoedwet kabinet leidt tot 15 aanhoudingen

demonstratie-politie-Plein
Foto: EHF
Den Haag

Bij de demonstratie woensdagavond tegen de spoedwet van het kabinet heeft de politie op het Plein in totaal vijftien personen aangehouden. 'Veertien demonstranten voldeden niet aan bevel of vordering en aan de Wet openbare manifestaties (WOM). Een andere man werd aangehouden voor belediging', zo meldt de politie donderdag.

Demonstratie ontbonden

Woensdag werd er gedurende de hele dag op het Plein in Den Haag gedemonstreerd tegen de spoedwet van het kabinet. Ongeveer 120 mensen namen deel aan de demonstratie. Op last van de burgemeester werd rond 19.00 uur de demonstratie ontbonden. De demonstranten werden meerdere keren gevorderd weg te gaan. Op dat moment werd daar door de demonstranten gehoor aan gegeven.

Nieuwe demonstratie gestart

Rond 21.00 uur startte er echter opnieuw een demonstratie. De demonstranten zijn wederom gesommeerd en gevorderd weg te gaan en hen is medegedeeld dat wanneer zij daar geen gehoor aan zouden geven, zij zouden worden aangehouden. 

Verdachte gepepperd

Daarop zijn veertien personen aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en aan de WOM (Wet openbare manifestaties). Eén verdachte is daarbij gepepperd, omdat hij een aanhouding wilde voorkomen. Een andere man werd aangehouden voor belediging. Veertien personen zitten nog vast en worden vandaag verhoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: