zondag, 11. oktober 2020 - 22:33 Update: 11-10-2020 22:33

Extreme armoede verwacht door COVID-19-pandemie in combinatie met de klimaatverandering

foto van armoede bijstand | fbf
Foto: fbf
Washinghton

De wereldwijde extreme armoede zal naar verwachting in 2020 voor het eerst in meer dan 20 jaar toenemen. Daarvoor waarschuwt de Wereldbank in haar rapport die eerder deze week is uitgebracht.

De armoede neemt extreem toe door de ontwrichting die COVID-19-pandemie teweeg brengt in combinatie met de klimaatverandering.

De COVID-19-pandemie zal dit jaar naar schatting nog eens 88 miljoen tot 115 miljoen mensen in extreme armoede duwen, met een totaal van wel 150 miljoen in 2021, afhankelijk van de ernst van de economische krimp. 

"De pandemie en de wereldwijde recessie kunnen ertoe leiden dat meer dan 1,4% van de wereldbevolking in extreme armoede vervalt ", zei David Malpass, voorzitter van de Wereldbankgroep . “Om deze ernstige tegenslag in ontwikkelingsvooruitgang en armoedebestrijding te keren, zullen landen zich moeten voorbereiden op een andere economie na COVID, door kapitaal, arbeid, vaardigheden en innovatie toe te staan ​​om naar nieuwe bedrijven en sectoren te verhuizen. De ondersteuning van de Wereldbankgroep - via IBRD, IDA, IFC en MIGA - zal ontwikkelingslanden helpen de groei te hervatten en te reageren op de gezondheids-, sociale en economische gevolgen van COVID-19 terwijl ze werken aan een duurzaam en inclusief herstel. "

Nobelprijswinnaars Esther Duflo en Abhijit Banerjee riepen vandaag op dat er actie ondernomen moet worden om deze verwachte armoede tegen te gaan.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: