zaterdag, 17. oktober 2020 - 15:24 Update: 17-10-2020 20:42

Koning terug in eigen land

Foto van Willem-Alexander en Maxima | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De koning en koningin zijn weer terug op Nederlandse bodem. Met een lijnvlucht is de Oranje familie teruggekeerd uit Griekenland waar zij een korte vakantie hadden gepland.

De reis van de koning zorgde vrijdag voor veel opschudding omdat er opgeroepen was om thuis te blijven en niet noodzakelijke reizen uit te stellen. Veel Nederlanders vinden dat dit ook voor de konklijke familie geldt en uitte de nodige kritiek op sociale media.

In een reactie liet de koning weten dat zij geschrokken waren van de reacties die de vakanties van de Oranjes los maakte onder de bevolking. Hierdoor besloot de koning de vakantie af te breken en terug te keren naar Nederland.

Na het herfstreces wacht premier Rutte een aardige kluif om dit uit te leggen in de Tweede Kamer. Veel fracties zitten met vragen omstrent de konklijke vakantie waarvan premier Rutte af zou hebben geweten. 

Vice-premier Hugo de Jonge stond afgelopen vrijdag met zijn mond vol tanden toen hem gevraagd werd naar de vakantie van de koning. Hier wist hij tijdens het wekelijkse vragen uurtje niets van. 

 

 

Categorie:
Provincie: