zaterdag, 24. oktober 2020 - 11:20 Update: 24-10-2020 11:42

Twee meisjes op de fiets zwaargewond bij verkeersongeval Breda

ambulances-donker-gewond
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

Vrijdagavond zijn twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Breda, die op één fiets reden, op de kruising van de Westerparklaan met het Heilaarpark in aanrijding gekomen met een auto bestuurd door een 31-jarige Bredanaar. 'De twee meisjes raakten zwaargewond en werden met ambulances naar ziekenhuizen in Breda en Rotterdam overgebracht', zo meldt de politie zaterdag.

Verkeerslichten oversteekplaats

De automobilist reed met twee vrienden in zijn auto over de Westerparklaan in de richting van de Ettensebaan. De twee meisjes staken kennelijk op hun fiets bij het Heilaarpark de weg over. 'De personenauto heeft hen vervolgens op het kruisingsvlak geschept. De slachtoffers kwamen daarbij op de motorkap en tegen de voorruit terecht. Deze oversteekplaats is enkel voor fietsers en voetgangers en wordt door middel van verkeerslichten geregeld', aldus de politie. 

Onderzoek

Een verkeersongevallenanalist heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. De automobilist, de twee inzittenden en een getuige hebben een verklaring afgelegd. Het onderzoek naar de toedracht is nog gaande, daarbij wordt ook gekeken naar relevante camerabeelden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: