zaterdag, 24. oktober 2020 - 20:56 Update: 24-10-2020 21:01

Inspecteur Rijkswaterstaat mishandeld bij hulpverlening op snelweg

snelweg-donker-lichten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 42-jarige weginspecteur van Rijkswaterstaat lichtgewond nadat hij tijdens een hulpverlening op de snelweg bij een auto die tegen de vangrail was gereden plotseling door één van de inzittenden van de auto werd mishandeld.

Tegen de grond geslagen

De inspecteur verleende ondersteuning bij een eenzijdig ongeval op Rijksweg A20 waarbij een auto tegen de vangrail was gereden en midden op de snelweg tot stilstand was gekomen. Eén van de inzittenden sloeg daarbij de weginspecteur tegen de grond. Gewaarschuwde agenten konden de 48-jarige man aanhouden.

Tegen de vangrail

Een nog onbekende man belandde met zijn auto nabij het Terbergseplein tegen de vangrail. Daarbij raakte niemand gewond. De weginspecteur die in eerste instantie hulp kwam bieden zodat de afhandeling van het ongeval veilig kon plaatsvinden, kreeg te maken met een zeer agressieve man. Deze man was een van de inzittenden van het betrokken voertuig. Hij sloeg daarbij de hulpvaardige weginspecteur tegen de grond. De man raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. 

Agressieve man aangehouden

De inmiddels gewaarschuwde politie kon de 48-jarige agressieve verdachte uit Schiedam aanhouden. Aangekomen bij het bureau ging de man in verzet met het aanwezige politiepersoneel. Hij schopte daarbij een arrestantenbewaarder. De man werd ingesloten voor nader verhoor. Hij was onder invloed van alcohol. De 42-jarige Rozenburger deed aangifte van mishandeling. De bestuurder van de bij het ongeval betrokken auto was ten tijde van het tumult gevlucht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: