maandag, 9. november 2020 - 16:59 Update: 09-11-2020 17:02

Corona testlocatie Beek en Donk vernield

vernieling-testlocatie
Foto: Politie basisteam Peelland
Beek en Donk

De recherche van het basisteam Peelland heeft in de loop van maandag twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de vernieling van een corona testlocatie bij een medisch centrum aan de Burgemeester van der Weidenlaan in Beek en Donk. 'Het tweetal zit vast voor verder onderzoek', zo laat de politie maandagmiddag weten.

Flink wat vernielingen

'Zaterdagochtend ontdekte een passant dat aan de corona testunit, die voor dat specifieke doel bij het medisch centrum is geplaatst, flink wat vernielingen waren gepleegd. De unit en de inventaris waren door zeer zwaar vuurwerk dusdanig beschadigd dat een compleet nieuwe unit moest worden geplaatst', aldus de politie. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag

De teamrecherche deed het hele weekend onderzoek naar de mogelijke daders. Daaruit bleek onder andere dat de vernielingen waarschijnlijk in de loop van de nacht van vrijdag op zaterdag waren gepleegd. Uit dit onderzoek bleek verder de vermoedelijke betrokkenheid van de twee vandaag aangehouden mannen. 

Motief of achtergrond

De stand van het onderzoek laat het vooralsnog niet toe nader toe te lichten op welke manier het tweetal in beeld kwam. Het gaat om een 25-jarige inwoner van Beek en Donk en een 21-jarige man uit Gemert. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Wat het motief of de achtergrond van de vernielingen is, is nog onderwerp van onderzoek. Daarover bestaat nog geen duidelijkheid.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: