dinsdag, 24. november 2020 - 15:33 Update: 24-11-2020 21:01

Theo Hiddema verlaat per direct de Tweede Kamer

Theo Hiddema-advocaat-Forum voor Democratie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Theo Hiddema heeft dinsdag per brief zijn per directe vertrek uit de Tweede Kamer bekendgemaakt. In zijn brief, gericht aan kamervoorzitter Arib die de brief in de Tweede Kamer zichtbaar geraakt voorlas, gaf hij de reden van zijn plotselinge vertrek aan.

"Politiek arbeidsongeschikt"

"Ik heb mijzelf politiek arbeidsongeschikt verklaard", schrijft Hiddema in de brief. "Vanwege opspelende persoonlijke omstandigheden, verband houdende met goede smaak, eigendunk en arbeidsvreugde."

Thierry Baudet

Gisteren maakte Thierry Baudet bekend zich terug te trekken als beoogd lijsttrekker van Forum voor Democratie. Vandaag werd bekend dat hij ook zijn voorzitterschap van het partijbestuur heeft neergelegd.

Interne crisis FvD

Forum voor Democratie zit op dit moment in een interne crisis na het uitlekken van extreem-rechtse app-berichten van de JFvD, de jongerenafdeling van FvD. 'De gebeurtenissen rondom JFVD, waarbij uitingen van antisemitisme, nazisme en andere verwerpelijke ideologieën zijn geconstateerd, zijn onacceptabel en onwenselijk', zo liet het partijbestuur dinsdag weten.

Categorie:
Provincie: