woensdag, 2. december 2020 - 15:49 Update: 02-12-2020 15:51

Drie supermarktmedewerkers gestoken in Den Haag, verdachte aangehouden

frisdrank-bier-supermarkt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Woensdag zijn bij een steekincident in een supermarkt in de Grote Marktstraat in Den Haag drie supermarktmedewerkers gewond geraakt. 'Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte vluchtte de winkel uit. Later werd in Pijnacker een 43-jarige man door de politie aangehouden. Zijn betrokkenheid wordt onderzocht', zo laat de politie woensdag weten.

Steekincident en brand

De melding van het steekincident kwam binnen rond 12.00 uur. 'Tegelijkertijd kwam ook een melding binnen van een brand in dezelfde supermarkt. Gewaarschuwde agenten startten direct een onderzoek. Het vermoeden bestaat dat de verdachte bij beide incidenten betrokken is', aldus de politie.

Overgebracht naar ziekenhuis

Twee slachtoffers werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Door het inademen van rook kregen drie agenten last van ademhalingsproblemen. Zij zijn ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanhouding verdachte

Kort na het steekincident ging een speciaal AT met politiehonden een woning binnen omdat de 43-jarige verdachte zich daar mogelijk bevond. Hij werd hier echter niet aangetroffen. Niet veel later konden agenten de man wel aanhouden in Pijnacker, in de omgeving van het station.

Aanleiding nog onderzocht

Wat de aanleiding is voor het neersteken van de slachtoffers en de brand is nog onduidelijk en wordt op dit moment nog onderzocht. Forensische Opsporing stelt sporen veilig op twee locaties, bij de supermarkt op de Grote Marktstraat en in de woning. Ook kijkt de politie camerabeelden uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: