vrijdag, 11. december 2020 - 19:57

Samenwerking Dollard College Woldendorp en bibliotheek

Samenwerking Dollard College Woldendorp en bibliotheek
Woldendorp

De ‘nieuwe’ bibliotheek van het Dollard College in Woldendorp is van de week geopend. De middelbare school is een nauwe samenwerking aangegaan met Biblionet Groningen om het lezen nog meer te stimuleren. De opening heeft plaatsgevonden met een escaperoom voor de brugklassers. Renske Thalen (leesconsulent van Biblionet) heeft de ‘Bieb Escape’ georganiseerd. De leerlingen uit het eerste leerjaar hebben druk gepuzzeld, raadsels opgelost om uiteindelijk de kluis te kunnen openen.

De bieb op school krijgt nu regelmatig nieuwe boeken in haar assortiment. Ook hebben alle leerlingen een officiële bibliotheekpas ontvangen en kunnen de geleende boeken gescand worden. De leesconsulent blijft samenwerken met de school om meerdere projecten en activiteiten te organiseren om het leesplezier en de taalontwikkeling te bevorderen. De bibliotheek van het Dollard College in Woldendorp wordt al jarenlang draaiende gehouden door vrijwilligers. Ook door hun inzet is dit allemaal mogelijk.  

Lezen is belangrijk voor een goede taalontwikkeling. Sinds een aantal jaar heeft elke klas op het Dollard College een leesuur in de week. De leerlingen vormen met elkaar een leeskring om de gelezen boeken te bespreken. 

Categorie:
Provincie: