maandag, 4. januari 2021 - 14:31 Update: 04-01-2021 16:08

Jongen (11) blijvend verwond aan hand door afsteken niet ontplofte cobra

cobra-politie-illegaal-vuurwerk
Foto: Politie
Vinkeveen

In Vinkeveen heeft een 11-jarige jongen zondag ernstig, blijvend letsel aan een hand opgelopen nadat een cobra in zijn hand ontplofte. Dit meldt de politie maandag.

Cobra aansteken

Zondag was een groepje kinderen aan het spelen aan de Oudeland en vond tussen de restanten vuurwerk van de jaarwisseling een cobra met nog een stukje lont. De kinderen probeerden de cobra alsnog aan te steken, waarbij het illegale vuurwerk ontplofte in de hand van de 11-jarige jongen. 'Het kind liep ernstig letsel op en is direct naar het ziekenhuis gebracht', aldus de politie.

Vuurwerkafval opruimen

De politie waarschuwt voor niet opgeruimd vuurwerkafval. Dit is levensgevaarlijk voor rondstruinende kinderen. Het afsteken van vuurwerk was verboden tijdens de afgelopen jaarwisseling. Niet iedereen heeft zich hieraan gehouden en dus is er ook sprake van vuurwerkafval. 'Pas op bij het opruimen van ongebruikt vuurwerk en vuurwerk dat niet goed is afgegaan', zo waarschuwt de politie.

Bel de politie

Bel altijd de politie voor niet-afgegaan vuurwerk en illegaal vuurwerk zoals cobra’s en shells. Raak het vuurwerk niet aan en breng het niet zelf naar een politiebureau. Mogelijk moet de EOD het vuurwerk opruimen. Bel bij twijfel de politie op 0900 8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):