donderdag, 7. januari 2021 - 12:28 Update: 07-01-2021 12:36

Verstandelijk beperkte jongen (18) zwaargewond aan hand door vuurwerk

foto van vuurwerk | Politie
Foto: Politie
Rotterdam

De eerste dag van het nieuwe jaar is voor een 18-jarige jongen heel pijnlijk begonnen. Hij raakte zwaar gewond aan zijn hand door mogelijke mishandeling met vuurwerk op de Crooswijksestraat in Rotterdam, zo laat de politie donderdag weten.

Mogelijk opzet

Vrijdag 1 januari liep de 18-jarige jongen, die een verstandelijke beperking heeft, rond 125.30 uur op de Crooswijksestraat bij sportcomplex Schuttersveld. 'Twee mannen waren bezig met vuurwerk en gooiden vermoedelijk een rotje naar de jongen. Maar gelet op het letsel, zijn hand moest in het gips, bestaat de mogelijkheid dat iemand het vuurwerk in zijn hand heeft gestopt en toen heeft aangestoken', aldus de politie.

Zwaar getraumatiseerd

De jongen is gezien zijn beperking zwaar getraumatiseerd door het incident. De politie wil helder krijgen wat hier precies is gebeurd en is daarom een onderzoek gestart. Camerabeelden worden veilig gesteld en bekeken, en er is uiteraard gesproken met getuigen. Maar nog steeds is de politie op zoek naar meer informatie. De politie is een onderzoek gestart en hoopt dat getuigen zich melden om zo helder te krijgen wat er die middag precies is gebeurd.

Signalement verdachten

De twee mensen die er vermoedelijk bij waren die middag zijn een kleine en een grote man. De kleine man had grote ogen, een capuchon op en droeg een tweekleurige jas. Donkerblauw aan de onderkant en lichtblauw aan de bovenkant en armen. De politie vraagt mensen die iets hebben gezien om contact op te nemen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: