zaterdag, 16. januari 2021 - 21:44 Update: 16-01-2021 22:05

Grote brand legt paardenschuur in Groningen in de as

Groningen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de brandweer in Groningen massaal uitgerukt voor een grote brand in een paardenschuur bij een woonboerderij. Dit meldt de brandweer zaterdag.

Mensen en paarden in veiligheid gebracht

De brandweer kreeg de melding van de brand aan de Stadsweg even na 02.00 uur. De brand woedde in de schuur achter de woonboerderij. Al snel gaf de brandweer de melding dat de schuur van de boerderij als verloren kon worden beschouwd. 'Wij zetten in op het behoud van het woonhuis. De paarden in de nabij gelegen schuur zijn in veiligheid gebracht. Bij de brand zijn geen personen of dieren gewond geraakt', zo liet de brandweer weten.

Brand overgeslagen op woonboerderij

De brandweer kon door de hevige vuurzee niet voorkomen dat de brand oversloeg naar de woonboerderij. De rook die bij de brand vrijkwam bleef hangen en kon zorgen voor overlast in de omgeving. Vanwege die overlast werd een NL-alert bericht verstuurd. 

Brand onder controle 

Tegen 06.00 uur kreeg de brandweer de brand onder controle. Er werd een mobiele kraan ingezet die sloopwerkzaamheden ging verrichten zodat de brandweerlieden de restanten beter konden afblussen. Het nablussen heeft nog enkele uren in beslag genomen. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):