maandag, 8. februari 2021 - 18:34 Update: 08-02-2021 18:48

Onderkoelde man gevonden na barre voettocht 50 kilometer na treinuitval

voetspoor in de sneeuw
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Weesp

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie vlakbij Weesp een 29-jarige man, die vanwege de treinuitval besloot om van Gouda richting zijn huis in Weesp te lopen en door het slechte weer uitgeput en onderkoeld raakte, levend teruggevonden na een grote zoektocht. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Gebeld met moeder

De man belde onderweg met zijn moeder. 'Hij vertelde haar dat hij het koud had en uitgeput was. Daarna werd de verbinding verbroken', aldus de politie. Direct werd er door de politie een zoektocht op poten gezet. Onder andere eenheden van de politie Amsterdam, Midden-Nederland en de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid gingen meteen op zoek naar de jongeman. Ook de politiehelikopter werd hierbij ingezet.

Ernstig onderkoeld

Vlak voor de Weesperbrug, op ongeveer 1 kilometer van zijn eindbestemming, vond een surveillance-eenheid van de Landelijke Eenheid de man liggend op het fietspad van de N236 aan. Hij was ernstig onderkoeld en volledig uitgeput. De collega’s gaven de man direct een warme, dikke politiejas en wikkelde hem in een isolatiedeken. Het toegesnelde ambulancepersoneel onderzocht de man ter plaatse waarna hij met zijn familie kon worden herenigd.

Barre omstandigheden

Onder normale omstandigheden duurt een voettocht van Gouda naar Weesp ongeveer 11 uur. Het is een afstand van ongeveer 54 kilometer. Zondag waren de weersomstandigheden echter alles behalve normaal; het sneeuwde tussen Gouda en Weesp en de temperatuur lag rond de -5 graden.

Categorie:
Provincie: