zondag, 14. februari 2021 - 14:42 Update: 14-02-2021 15:04

Politie ontruimt bunker in Vlissingen waar ruim 80 man aan het feesten is

agent-zwaailicht-donker
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Vlissingen

Zaterdagavond heeft de politie een feest in een bunker aan de Oostelijke Bermweg in Vlissingen ontdekt en beëindigd. 'Voor 84 mensen betekende dit een bekeuring. Daarnaast heeft de politie twee mannen gearresteerd', zo meldt de politie zondag.

'Uitnodiging'

Agenten ontdekten een uitnodiging op social media. De deelnemers verzamelden zich zaterdagavond bij een benzinestation langs de A58 bij Oost-Souburg. Het feest werd gehouden in een bunker aan de Oostelijke Bermweg. De politie trof in de bunker een grote groep jongeren aan. 

Negeren avondklok en groepsvorming

Zij werden één voor één naar buiten gehaald en kregen een proces-verbaal voor het negeren van de avondklok en voor groepsvorming. In totaal kregen 84 mensen een bekeuring. Twee mannen uit Hardinxveld-Giessendam (26) en Vlissingen (38) werden aangehouden voor een overtreding van de algemene plaatselijke verordening. Ze werden naar een politiecellencomplex gebracht. Na verhoor mochten ook zij met een proces-verbaal vertrekken.

Grimmig

Agenten troffen nadien in de bunker een flinke hoeveelheid drugs op de grond aan. Naast deze drugs werd ook de nodige geluidsapparatuur meegenomen. Aan het eind van de actie werd de sfeer nog grimmig. De politie deelde enkele klappen met een wapenstok uit. Hierna keerde de rust snel terug en gingen alle jongeren weg. Bij de actie waren zo'n vijftien agenten en twee politiehonden aanwezig. De politie werd tevens geholpen door de Koninklijke Marechaussee. De gemeente Vlissingen is gevraagd om de bunker op te ruimen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: