vrijdag, 5. maart 2021 - 19:44 Update: 05-03-2021 19:49

Politiemedewerkers aangehouden

agenten-uniform
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam

De Rijksrecherche heeft maandag twee politiemedewerkers aangehouden voor corruptie en een zedenmisdrijf. Het gaat om medewerkers van de eenheid Amsterdam en Rotterdam

Amsterdam

De Rijksrecherche heeft maandag een 30-jarige politieman van de eenheid Amsterdam aangehouden in een onderzoek naar corruptie. De man wordt verdacht van schending van zijn geheimhoudingsplicht, computervredebreuk en omkoping. Uit het onderzoek naar onderschepte berichten van criminelen via EncroChat is de verdenking gerezen dat de politieman informatie uit de politiesystemen aan criminelen verstrekte.  Hij deed dat vermoedelijk tegen betaling.

De man is na zijn aanhouding verhoord en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Zwolle. Hij is voor twee weken in bewaring gesteld.

Rotterdam

De politie hield die zelfde maandag 1 maart een 28-jarige politiemedewerker van de eenheid Rotterdam aan op verdenking van een zedenmisdrijf (grooming) en het schenden van zijn ambtsgeheim. Het onderzoek naar de medewerker wordt onder leiding van het Openbaar Ministerie uitgevoerd door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie-eenheid Rotterdam.

De verdachte is donderdag 4 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris die de hechtenisde van de man met 14 dagen verlengde. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: