zaterdag, 6. maart 2021 - 13:25

Automobilist rijdt door met motorkap tegen voorruit

Zwaar gehavende auto
Foto: Politie
Prinsenbeek

Het politieteam Verkeer heeft zaterdagmorgen om 07.00 uur op de A-16 ter hoogte van Prinsenbeek een 44-jarige Tilburger aangehouden. De automobilist bestuurde onder invloed een auto terwijl zijn rijbewijs geschorst was. Bovendien veroorzaakte hij tijdens het rijden gevaar en hinder, ook verliet hij een plaats ongeval. Aan het bureau weigerde hij mee te werken aan de bloedproef.

Een weggebruiker belde in de vroege ochtend van zaterdag 6 maart de politie omdat hij achter een auto reed waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed was. Deze automobilist reed met de motorkap op de voorruit en overzag de weg door zijn hoofd uit het raam aan de bestuurderszijde te steken. Hij werd door de politie staande gehouden bij afrit 17 bij Prinsenbeek.

 

Alcohol en drugs

Hij was onder invloed van alcohol en vermoedelijk ook drugs. Zijn rijbewijs bleek niet meer geldig te zijn. De auto waarin hij reed had aan de voorzijde zware schade. Medewerkers van Rijkswaterstaat hebben na een zoektocht op de A-59 een beschadigd ANWB-bord aangetroffen. Op de plaats van de aanrijding lagen stukken plastic die overeenkomen met de auto van de verdachte. Rijkswaterstaat doet aangifte van verlaten plaats ongeval. De politie doet een mededeling aan het CBR over het rijgedrag van de Tilburger. De auto is total loss.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: