zondag, 14. maart 2021 - 14:43 Update: 14-03-2021 21:12

Waarschuwingsschot gelost bij beëindigen demonstratie Malieveld Den Haag

me-busjes-demonstratie-den-haag
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Haag

De politie in Den Haag heeft zondagmiddag na 16.00 uur tijdens het beëindigen van een spontaan ontstane demonstratie op het Malieveld een waarschuwingsschot gelost. Dit bevestigt de politie zondagmiddag. 'Het klopt dat er een waarschuwingsschot is gelost, de toedracht van dit incident wordt onderzocht. Ook zijn er politiehonden ingezet', aldus de politie.

Noodbevel

Omdat het maximale aantal deelnemers dat is toegestaan bij de demonstratie op het Malieveld is bereikt is er een noodbevel van kracht. 'Ben je onderweg naar het Malieveld? Kom niet en ga naar huis!', aldus de politie

Malieveld afgesloten

De politie heeft dan ook het Malieveld afgesloten en omsingeld zodat er niet nog meer demonstranten bij kunnen komen. Ook zijn er in Den Haag verschillende wegen afgesloten waaronder de ZuidHollandlaan en de Koningstunnel.

Geen treinen naar Den Haag

Omdat het maximale aantal demonstranten op het Malieveld is overschreden, kun je op dit moment niet met de trein naar Den Haag reizen. Je kunt nog wel met de trein vanaf Den Haag vertrekken, zodat je naar huis kunt gaan.

'Nederland in Verzet, weg met dit kabinet'

De demonstratie op het Malieplein, die om 14.00 zou beginnen, is georganiseerd door 'Nederland in Verzet, weg met dit kabinet'. De politie is aanwezig om de demonstratie in goede banen te leiden.

Update 16.55 uur

De politie heeft zondagmiddag in Den Haag tijdens het beëindigen van een spontaan ontstane demonstratie op het Malieveld een waarschuwingsschot gelost. Dit bevestigt de politie zondagmiddag. 'Het klopt dat er een waarschuwingsschot is gelost, de toedracht van dit incident wordt onderzocht. Ook zijn er politiehonden ingezet', aldus de politie.

'Spontaan ontstane demonstratie'

Rond 16.00 uur maakte de politie nog bekend dat de demonstratie van Klimaatalarm was afgelopen. 'De spontane demonstratie op het Malieveld is op last van de burgemeester ontbonden. Demonstranten is meerdere keren opgeroepen om naar huis te gaan', zo liet de politie toen weten. Ondanks herhaalde oproepen om het Malieveld te verlaten,waren er op dat moment rond 16.00 uur nog steeds veel demonstranten aanwezig. De ME werd vervolgens ingezet om het Malieveld leeg te maken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: