dinsdag, 6. april 2021 - 14:27 Update: 06-04-2021 14:36

Politie houdt verdachte aan in onderzoek dubbele schilderijdiefstal

lentetuin-van-gogh
Foto: Groninger Museum
Baarn/Leerdam/Laren

Dinsdag heeft de politie in de vroege ochtend in Baarn een verdachte aangehouden voor de diefstal van de twee schilderijen die vorig jaar uit een museum in Laren en Leerdam werden gestolen. Dit meldt de politie dinsdag.

Van Gogh en Frans Hals

De gestolen schilderijen betreffen de ‘Twee lachende jongens’ van Frans Hals en de Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar van Vincent van Gogh. 

Diefstal schilderijen

'Maandenlang werd onder leiding van het Openbaar Ministerie intensief onderzoek gedaan naar de roof van beide schilderijen. Dit heeft geleid tot de aanhouding van een 58-jarige verdachte uit Baarn', aldus de politie. De man werd vanmorgen in zijn woning aangehouden en wordt verdacht van het stelen van de schilderijen.

Schilderijen nog niet terecht

Beide schilderijen zijn met deze aanhouding nog niet boven water. De zoektocht gaat onverminderd door. Deze aanhouding is wel een belangrijke stap in het onderzoek. De politie vraagt mensen die mogelijk meer informatie hebben over de locatie waar de schilderijen zich nu bevinden om deze te delen met de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: