zaterdag, 10. april 2021 - 11:03 Update: 10-04-2021 11:12

Felle brand bij Maurick College in Vught

Vught

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer rond 01.15 uur gealarmeerd voor een brand in één van de gebouwen van het Maurick College aan de Titus Brandsmalaan in Vught.

Veel rookontwikkeling

De felle brand woedde in een kleine ruimte op de begane grond en was korte tijd uitslaand. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling welke zich door het gehele pand verspreidde. De vlammen waren snel gedoofd, maar ondanks het adequaat optreden van de brandweer volgde nog een lange inzet om de rook uit het gebouw te verwijderen. 

Onderzoek oorzaak brand

Omdat niet bekend is hoe de brand heeft kunnen ontstaan gaat de technische recherche van de politie onderzoek doen. Ook Team BrandOnderzoek (TBO) van de brandweer kwam vannacht ter plaatse. 

Ademlucht brandweermensen

De brandweer kwam met twee blusvoertuigen ter plaatse, een in allerijl gealarmeerde watertankwagen was niet nodig. Wel werd nog een beroep gedaan op de regionale ademluchtcontainer om lege ademluchtcilinders op locatie te vullen. 

Schade

Een medewerker van Stichting Salvage bekijkt welke nodige actie uitgezet moet worden om de schade aan het pand te herstellen. Het is op dit moment nog niet bekend of het schoolgebouw aanstaande maandag weer open kan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: