woensdag, 28. april 2021 - 14:26 Update: 28-04-2021 17:24

Terrassen weer open na lockdown

terras-heerenveen
Foto: Frank Vink
Groningen

Na de lockdown gaat Nederland vanaf vandaag woensdag 28 april steeds weer een klein beetje meer open door een aantal versoepelingen die het kabinet doorvoert. Zo kun je vandaag vanaf 12.00 uur weer een terrasje 'pakken'. In Groningen op de Grote Markt en in Heerenveen werd van die mogelijkheid dan ook gretig gebruik gemaakt zoals is te zien op de foto's.

Persconferentie

Demissionair premier Rutte kondigde het vorige week dinsdag al aan toen hij samen met demissionair minister De Jonge 's avonds op de persconferentie de eerste stap van het openingsplan aankondigde.

Terras

Onder voorwaarden mogen vanaf woensdag 28 april de terrassen buiten open tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Daarbij gelden er wel een aantal regels en voorwaarden waaraan de gasten en de horeca moeten voldoen. Zo zijn er verplicht vaste zitplaatsen en verplichte reserveringen. Reserveren mag voor maximaal 2 personen. Uitgezonderd van dit maximum per reservering zijn kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden. Reserveren aan de deur is toegestaan.

Maximaal 50 personen op het terras

Aan een tafel mogen maximaal 2 personen zitten, op 1,5 meter afstand en ook hier zijn kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden uitgezonderd van het maximum aantal van 2 personen. Het terras is 'vol' als er 50 mensen zitten.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):