zaterdag, 8. mei 2021 - 9:24 Update: 08-05-2021 9:27

Politie houdt 21-jarige Amsterdammer aan voor reeks explosies Rotterdam

agent-politie-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam/Amsterdam

De politie heeft vrijdagavond een verdachte aangehouden die in verband wordt gebracht met een serie explosies in Rotterdam in de afgelopen week. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Amsterdammer 

'We hielden een 21-jarige man uit Amsterdam in zijn woonplaats aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij diverse explosies in Rotterdam. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten', aldus de politie.

Vijf verschillende explosies Rotterdam

In de afgelopen week werden bewoners in verschillende delen van Rotterdam opgeschrikt door explosies. In de nacht van 4 op 5 mei waren een café aan de Bierens de Haanweg en het portiek van een woning aan de Ranonkelstraat doelwit. In de nacht van donderdag op vrijdag was het raak bij een café aan het Kreekplein en bij zowel een portiek op de Forelstraat als een portiek op Blecourtstraat. 

Schade is groot

De schade is groot, maar gelukkig raakte er niemand gewond. Het onderzoek leidde vrijdag naar de 21-jarige verdachte. De politie doet onderzoek naar het motief van de verdachte. Het onderzoek naar deze reeks explosies gaat dan ook onverminderd verder.

Categorie:
Provincie: