maandag, 10. mei 2021 - 17:43 Update: 10-05-2021 17:45

Doorbraak in onderzoek schietincident in taxi in Tilburg

taxi-avond-daklicht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

De recherche heeft achterhaald wie er als verdachte kan worden aangemerkt van het schietincident in een taxi in Tilburg in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 mei jl. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Tilburger

'Het gaat om een 33-jarige Tilburger die een bekende is van de politie. Hij is echter nog niet aangetroffen. De speurders zijn ook nog steeds op zoek naar getuigen van het incident, met name naar de twee andere passagiers die in de taxi zaten', aldus de politie. Zij worden dringend opgeroepen om zich bij de Tilburgse politie te melden. Dit geldt ook voor mensen die meer weten over de huidige verblijfplaats van de verdachte. 

In dashboard geschoten

De taxichauffeur reed rond middernacht drie passagiers naar hun bestemming in Tilburg. In de omgeving van de Bredaseweg, schoot een van de passagiers met een vuurwapen in het dashboard. 

Chauffeur hevig geschrokken

De hevig geschrokken chauffeur reed na het incident naar Oisterwijk, waar de politie werd gealarmeerd. Agenten troffen in het voertuig meerdere inslagen aan. De taxi is hierop in beslag genomen voor sporenonderzoek. Waarom er door de passagier werd geschoten is nog niet bekend. De politie doet hier onderzoek naar. Niemand raakte tijdens het schietincident gewond.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: