dinsdag, 1. juni 2021 - 15:04 Update: 01-06-2021 15:26

Koningin Máxima opent Kinderbiënnale Groninger Museum

Groningen

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend de Kinderbiënnale in het Groninger Museum officieel geopend. De eerste Kinderbiënnale van Nederland is een interactieve expositie met werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Dertig kinderambassadeurs uit de provincie Groningen hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de kunstwerken en de inrichting van de tentoonstelling.

Marketing en rondleiding

De kinderen hebben in de aanloop naar de tentoonstelling onder andere meegewerkt aan het schrijven van informatie over de kunstwerken, hebben samen de inrichting bepaald en geleerd over marketing en hoe je een rondleiding geeft. Ook zijn de kinderen op atelierbezoek geweest bij de deelnemende kunstenaars.

Interactie

Elk kunstwerk dat te zien is tijdens de Kinderbiënnale daagt uit tot interactie, participatie en creatie. Door te doen, te verwonderen en te maken worden bezoekers uitgedaagd om mee te bouwen, te ontdekken of te bewegen in een kunstwerk. Koningin Máxima kreeg een rondleiding over de tentoonstelling en ging in gesprek met de kunstenaars en de kinderambassadeurs.

Scholen

In verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus wordt de tentoonstelling vanaf 2 juni vooralsnog alleen opengesteld voor scholen uit de provincie Groningen. Na de heropening van de musea is de Kinderbiënnale tot en met 9 januari 2022 te bezichtigen voor publiek.

Categorie:
Provincie: