vrijdag, 23. juli 2021 - 14:34 Update: 23-07-2021 14:49

Zwaar getroffen huishoudens Limburg krijgen 1.000,- van Nationaal Rampenfonds

Houten

Alle individuele huishoudens die zwaar getroffen zijn door de wateroverlast als gevolg van de overstromingen in Limburg krijgen van het Nationaal Rampenfonds 'een blijk van medeleven' in de vorm van een eenmalige gift van 1.000,- euro. Dit heeft het Nationaal Rampenfonds vrijdag laten weten.

In een week 8,5 miljoen aan donaties

De actie Giro 777 van het Nationaal Rampenfonds blijkt binnen een week al meer dan 8,5 miljoen euro opgeleverd te hebben. Door de bijdragen van meer dan 50.000 donateurs is het mogelijk om een blijk van medeleven te geven aan al die individuele huishoudens die zwaar getroffen zijn door de wateroverlast. Het Nationaal Rampenfonds verstrekt dit geld aan de gemeenten, die het op hun beurt snel doorgeven aan getroffen huishoudens. Het gaat hier om een eenmalige gift van 1.000,- euro voor circa 8.000 huishoudens volgens opgave van de gemeenten. 

Aanvraag door gemeenten

Gemeenten doen een aanvraag en ontvangen van het Nationaal Rampenfonds het budget hiervoor. Met dit financieel gebaar willen alle donateurs van Giro 777 de getroffenen een hart onder de riem steken, zodat zij verder kunnen met de herstelwerkzaamheden, in afwachting van verzekeringsgelden en mogelijke steun van de overheid. 

'Gebaar'

Voorzitter Clémence Ross-van Dorp: 'Het is verheugend dat er zo enorm veel mensen en organisaties doneren. Door dit succes kan ook een gebaar van 1000 euro gemaakt worden naar diegenen die door de wateroverlast zwaar gedupeerd zijn. Gemeenten kunnen een aanvraag indienen bij het Nationaal Rampenfonds. Het is de plaatselijke overheid die zorgt dat het geld snel en zonder omhaal bij de getroffenen terecht komt. Vanaf vanmiddag kunnen ook stichtingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties hun aanvraag indienen voor maatschappelijke projecten.'

Categorie:
Provincie: