donderdag, 29. juli 2021 - 15:24 Update: 29-07-2021 15:27

Politie lost waarschuwingsschoten na vuurwapenmelding

agent-politie-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De politie heeft woensdagavond in Den Haag waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een aantal verdachten na een melding van een verdachte situatie op de Rossinilaan waarbij mogelijk schoten gehoord waren. Dit meldt de politie donderdag.

Niemand gewond

'Agenten gingen meteen ter plaatse en troffen daar een aantal verdachten aan. Toen de agenten hen wilden aanhouden, probeerden de verdachten zich daaraan te onttrekken. Daarbij zijn meerdere waarschuwingsschoten gelost. Niemand raakte gewond', aldus de politie.

Meerdere knallen

De melder zag dat rond 22.30 uur meerdere mannen uit een voertuig renden en de melder hoorde daarna meerdere knallen. Politieagenten waren snel ter plaatse en wilden de verdachten die aan het signalement voldeden staande houden. De verdachten probeerden zich aan de aanhouding te onttrekken en zetten het op een lopen. 

Mogelijk vuurwapengevaarlijk

Omdat de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk waren, hebben de agenten meerdere waarschuwingsschoten gelost. Tijdens het incident reed een voertuig met hoge snelheid op de agenten af. De agenten konden nog net opzij springen. Ook deze verdachte werd aangehouden. 

Vier aanhoudingen

In totaal zijn vier personen aangehouden. Het gaat om mannen van 44, 43, 40 en 28  uit Sliedrecht, Den Haag en Zeist. De politie onderzoekt de zaak. Tot op heden is uit onderzoek nog niet gebleken dat de verdachten daadwerkelijk geschoten hebben. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: