zaterdag, 14. augustus 2021 - 12:27 Update: 15-08-2021 11:47

Brand in woning na melding van vuurwapen

Den Bosch

Zaterdagochtend kreeg de politie een melding over vuurwapens in een woning aan de Bilderdijkstraat in Den Bosch. Omdat men bij aankomst rook uit de woning zag komen werd de brandweer gealarmeerd. Na overleg tussen de politie en brandweer werd de DSI ingezet. Zij hebben uiteindelijk de voordeur open gebeukt, maar omdat er veel rook in de woning stond konden zij niet naar binnen.

De brandweer kon ook niet naar binnen, dit omdat zij niet beschermd zijn tegen eventuele rondvliegende kogels. Hierop werd de voorruit van de woning ingeslagen om de brand vanaf daar te blussen. Er woedde een brandje in de woonkamer welke snel gedoofd kon worden. Vervolgens werd de woning geventileerd waarna de DSI naar binnen kon. Echter werd er niemand aangetroffen.

De straat is alle tijd afgesloten geweest en de politie hield nieuwsgierigen op afstand. Ook de bewoners van de aangrenzende woningen werden tijdelijk uit hun woningen gehaald. De politie gaat verder onderzoek doen naar de oorzaak van de brand, en over het feit dat er vermoedelijk vuurwapens in de woning aanwezig waren.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: