dinsdag, 31. augustus 2021 - 15:07 Update: 31-08-2021 15:29

Politie houdt zesde verdachte aan in onderzoek gewelddadigheden Mallorca

mallorca-boulevard-El Arenal
Foto: Screenshot Google Streetview
Utrecht/Hilversum

Dinsdagochtend heeft de politie een zesde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het uitgaansgeweld op Mallorca op 14 juli. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

18-jarige verdachte uit Hilversum

'De 18-jarige man uit Hilversum wordt verdacht van medeplegen poging doodslag in een horecagelegenheid en van het plegen van openlijk geweld in zowel een horecagelegenheid als – later op de bewuste avond - op de boulevard in El Arenal', aldus het OM. De woning van de man is doorzocht. Hij zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Totaal zes aanhoudingen

In totaal zijn er in deze zaak nu zes verdachten aangehouden. Zij zitten allen in voorlopige hechtenis. Het onderzoek naar het geweld gaat ondertussen verder. Getuigen en verdachten worden (aanvullend) gehoord. Dat gebeurt wat betreft de getuigen deels ook in Spanje. Aan de hand van informatie uit onder meer verklaringen en videobeelden wordt zorgvuldig onderzocht welke personen welk aandeel hebben gehad in het geweld. Mogelijk zullen er nog meer aanhoudingen plaatsvinden.      

Categorie:
Provincie: