maandag, 4. oktober 2021 - 15:07 Update: 04-10-2021 15:11

Politie treft tijdens observatie voor 3.700 kilo aan illegaal vuurwerk aan

vuurwerk-dozen
Foto: Politie
Tilburg

Vorige week donderdag 30 september heeft de politie in Tilburg, tijdens een actie bij een pand aan de Hultenseweg, 3.700 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. 'Daarbij zijn door de politie een 42-jarige man uit Amersfoort en een 45-jarige man uit Wijchen aangehouden', zo meldt de politie maandagmiddag.

Observatie gehuurde vrachtwagen

Rechercheurs van het Flexteam van het politiedistrict Hart van Brabant zagen donderdagmiddag achter een pand aan de Hultenseweg een vrachtwagen staan die na huur niet teruggebracht was. Ze besloten het ´verduisterde´ voertuig dat nabij vijf containers stond in de gaten te houden. Ze zagen tijdens hun observatie dat twee mannen een container openden en daaruit vervolgens kartonnen dozen haalden en die in de laadruimte van de vrachtwagen schoven. Hierop besloten de dienders in te grijpen.

Explosiegevaar

De dozen met daarop het waarschuwingslabel explosiegevaar bleken professioneel illegaal vuurwerk met onder meer cakes en shells te bevatten. Het gaat om circa 3.700 kilo. Hierop zijn beide mannen aangehouden. 

Beide mannen aangehouden

Ook de vier andere containers zijn door de politie geopend. Hierin zat geen vuurwerk maar onder meer schoenen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de rechtmatige eigenaar daarvan. Beide mannen werden in verzekering gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Team Milieu onderzoekt de herkomst van de partij illegale vuurwerk.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: