donderdag, 21. oktober 2021 - 19:25 Update: 21-10-2021 19:33

Onderzoek OM: 15-jarige jongen duwde 39-jarige slachtoffer onder tram

Foto van gevangenis celdeur | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Een 15-jarige Hagenaar wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van ‘doodslag’ na onderzoek door het Openbaar Ministerie (OM) naar aanleiding van het fatale tramongeval in Den Haag van afgelopen maandag.

Geduwd

'Op dit moment komt uit het onderzoek naar voren dat het 39-jarige slachtoffer de drie aangehouden jongens meerdere keren opzocht. Uiteindelijk heeft de 15-jarige het 39-jarige slachtoffer geduwd. De man viel, kwam onder een aanrijdende tram terecht en overleed', aldus het OM.

'Voorwaardelijke opzet'

Volgens het OM moet de 15-jarige zich bewust zijn geweest van de aankomende tram. Door het slachtoffer op dat moment te duwen heeft de jongen willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard. Juridisch gezegd had de jongen volgens het OM ‘voorwaardelijke opzet’ op de dood van de man. Dit is de voorlopige verdenking.

Geschokte rechtsorde

Het OM vindt dat het voorarrest van de 15-jarige verlengd moet worden. In het belang van het onderzoek en vanwege de geschokte rechtsorde. De rechter-commissaris zal daarover besluiten. De beslissing van de rechter-commissaris zal het OM morgen aan het einde van de middag bekend maken.

Twee verdachtenweer vrijgelaten

Een 15-jarige en een 18 jarige Hagenaar die waren aangehouden in verband met het tramincident zijn sinds donderdagmiddag weer vrij. Zij worden niet langer verdacht van het veroorzaken van het dodelijke incident. Wel van een overtreding, namelijk ‘het verlaten van een hulpbehoevende’. 

Categorie:
Provincie: