donderdag, 21. oktober 2021 - 22:09 Update: 21-10-2021 22:24

Update: 3e verdachte aangehouden in onderzoek vondst lichaam Distelweg

Foto van forensisch onderzoek | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Donderdag 21 oktober heeft de politie in Tsjechië op verzoek van het onderzoeksteam een derde verdachte aangehouden in Tsjechië in de zaak rond het aantreffen van een lichaam op de Distelweg in Amsterdam-Noord op 20 september . Dit in Tsjechië aangehouden verdachte betreft een 44 jarige man.

Twee eerdere aanhoudingen

De politie hield op 18 en 19 oktober al twee verdachten aan naar aanleiding van een grootschalig onderzoek. Deze twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van doodslag danwel moord. 

Brand

Het onderzoeksteam hield er rekening mee dat de dood van de man mogelijk verband hield met een brand op dezelfde locatie op de Distelweg op vrijdagavond 17 september 2021. 

Slachtoffer Poolse man (42)

De recherche doet nog steeds onderzoek in de zaak. Uit onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer is gebleken dat de overleden man 42 jaar was, van Poolse afkomst en woonachtig in Amsterdam.

Aanhoudingen

De twee verdachten die van de week zijn aangehouden zijn twee 36-jarige mannen uit Amsterdam. Zij zijn vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijven in voorarrest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: