dinsdag, 26. oktober 2021 - 18:03 Update: 26-10-2021 22:34

Ruim 500 kilo cocaïne gevonden in Rotterdamse haven

cocaine-pakketten-Douane
Foto: Openbaar Ministerie
Rotterdam

Dinsdag heeft de Douane in de Rotterdamse haven 529 kilo cocaïne onderschept. 'De straatwaarde van de partij verdovende middelen is bijna 40 miljoen euro', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

MS Trudy

'De cocaïne werd aangetroffen aan de bakboordzijde van het ruim van de MS Trudy. De boot lag afgemeerd bij een bedrijf aan de Merwedehaven. In het ruim werden pakketten en plastic aangetroffen', aldus het OM. 

Geladen in Brazilië

De Douane heeft de drugs vervolgens van het schip gehaald en afgevoerd. De boot was geladen in Brazilië en na lossingen in Duinkerken en Antwerpen voor de laatste lading in Rotterdam aangekomen.

Verschillende pakketten

Uiteindelijk werden er 29 grotere pakketten aangetroffen met daarin 10 pakken van circa één kilo per stuk,  een pakket met 9 blokken van een kilo en 46 pakketten met daarin pakketten van 5 kilo cocaïne. Totaal dus 529 kilo.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):